6 maj 2017
11:00

Tölö IF

Referat: Alets IK - Tölö IF

För första gången tog våra tjejer A-planen i besittning, och detta med den äran. Vi satte upp farten på en gång och tog en tidig ledning med hjälp av motståndarna men det fanns kandidater i Alet som också ville hjälpa bollen över linjen. Under hela matchens gång kunde vi se många goda exempel på kortpassningsspel och att spela varandra ur situationer med få tillslag på bollen. En del djupledsbollar kom också. (Merparten av vår mål kom också på omställningsspel) Att träna vidare på där är att lägga mer på yta än på kamratens fötter. Kul att se så många goda intentioner. Motståndarna fick en tung start när vi hade så mycket spring i benen och det flermålsöverläge som vi skaffade höll vi sedan matchen. Matchen blev jämnare under period 2 och 3. Men en mycket klar seger till slut med 10-3. Snacket efter matchen handlade en del om hur vi ska ställa upp oss när motståndarna får en straff. Ellen som tvingades in i mål sista perioden räddade straffen men sedan var det 5 Tölö-tjejer som var mest intresserade av returen. Synd på Ellens räddning men bra med ett konkret exempel att ta lärdom av. Den blygsamma kioskförsäljningen gav en liten slant, hojta till när just DU är sugen på att driva caféverksamhet... Härligt jobbat tjejer!